Bevezető - Hineni

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:HineniItt vagyok


2005-ben néhány keresztény zenész hozta létre a zenekart, hogy kifejezze szeretetét Izrael népe iránt.
Később további profi muzsikusok is csatlakoztak hozzájuk, akik tehetségüket a közjó szolgálatába kívánták állítani.

Törekvésüket nagy siker koronázta.

A 70 tagú zenekar 2006 januárjában adta az első koncertjét. A közönség elragadtatása és a zenészek lelkesedése a Hinei Szimfonikus Zenekar (HSO) folyamatos sikereinek az alapja.

Küldetésünk

A HSO Izraelért játszik, elsősorban azok vigasztalására, akik terrormerényletek áldozataivá váltak, és akik a holokauszt borzalmas emlékét hordozzák magukban.
Herman Drost, a HSO vezető ügyintézője, ezt magyarázza: „Mi, keresztények, adósok vagyunk a zsidó néppel szemben. A keresztény egyház számos képviselője évszázadokon keresztül üldözte a zsidókat. A történelemnek ezt a fájdalmas részét már nem tudjuk visszafordítani, amit azonban meg tudunk tenni, az az Izrael népének jelen korunkban nyújtott segítség. Bátran kiálthatjuk tehát: Hineni
Itt vagyok, Uram!”


A HSO a zene egyetemleges nyelvén kívánja Izraelnek megmutatni: „Lelkesen állunk mögöttetek, barátokra találtatok Hollandiában és Európában, imádkozunk értetek, és amennyire tudunk, úgy anyagilag is segítünk nektek, hogy megkaphassátok mindazt a segítséget, amire szükségetek van ahhoz, hogy testi és lelki sérüléseitekre gyógyulást találjatok.”


Mit teszünk?

A HSO alapítványi formában működik. Nincsenek alkalmazottai, csak lelkes önkéntesei, akik szeretettel fordulnak Izrael felé. A HSO kb. 70 profi zenészből áll, Lubertus Leutscher karmester vezetésével. A HSO-nak választmánya van. A választmány a zenekar azon szándékát támogatja, hogy Izraelért adjon koncerteket.

A HSO évente számos koncertet szervez Hollandiában. A rendezvények bevételét a Hineni Jerusalem segélyszervezet kapja, amely segítséget nyújt a holokauszt és a terror áldozatainak.

A HSO 2016-ban Magyarországra látogat, hogy felhívja a figyelmet az antiszemitizmus veszélyeire, ajtókat nyisson, továbbá támogassa Izrael és az Európai Unió országai közötti szoros, baráti együttműködést.


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz